Скандалът около детска градина Фантазия във Велинград, свързан с насилие над

...
Скандалът около детска градина Фантазия във Велинград, свързан с насилие над
Коментари Харесай

Нови разкрития за детската градина на ужасите във Велинград

Скандалът към детска градина " Фантазия "  във Велинград, обвързван с принуждение над дете, се разраства и излизат още нападателни прояви над деца.

Клиповете се разпространиха преди два дни, само че не е ясно по кое време тъкмо са снимани, тъй като въпросното дете не е посещавало заведението от няколко месеца.

Припомняме, че след появяването на клипове в обществените мрежи, на които се вижда малтретиране на дете в детското заведение, кметът на Велинград свика комисия и учителка беше дисциплинарно уволнена, а директорката Мая Якимова беше осъдена дисциплинарно със " забележка ".

Към момента възпитателката е арестувана за 24 часа, само че не е разпитана, тъй като няма повдигнато обвиняване против нея. По случая има формирано досъдебно произвеждане от Районна прокуратура Пазарджик.

Тормозеното дете от фрагментите е със специфични просветителни потребности, отглежда се от приемно семейство, а с него тепърва ще работят психолози.

" Всички сме шокирани от изнесените материали в обществените мрежи, само че желая да подчертая, че в общинската администрация във Велинград в никакъв случай не са постъпвали тъжби за принуждение над деца. Именно по тази причина шокът беше толкоз огромен и по тази причина беше свикана комисия ", сподели пред " Трафик Нюз " Мариана Зинкова, която е шеф Хуманитарни и обществени действия към община Велинград.

По думите ѝ директорката на детска градина " Фантазия " е споделила, че не е знаела за това безчовечие. Зинкова добави, че тя е с дълготраен опит и потвърден престиж във Велинград.

" Причините не мога да си ги обясня. Възпитателката е млада жена от няколко години работи в детската градина.

Вчера на събраната комисия, родители споделиха огорчението си единствено от нейната работа ", сподели шефът Хуманитарни и обществени действия.

Зинкова описа, че една от майките споделила, че детето й се чувствало с напрежение и не стъпало с готовност, тъй като било замеряно да празна бутилка от Кока Кола.

По думи на Мариана Зинкова бащата на детето от клиповете, изрично показа, че го е разпознал. До последно никой не е подавал сигнали, тъй като са имали доверие на учителката.

Зинкова добави, че към този миг не е ясно не е ясно от кого и по какъв начин заснето клипчето, и това се проверява от полицията към този миг.

Досега родителите не вярвали в изказванията на децата, тъй като били посрещани с усмивка в детското заведение. След изтеклите клипове доста от малчуганите се оплаквали, дори едно от децата споделило на майка си, че също е било удряно, заключвано е в тоалетната и не желае да посещава градината.

Законът планува за сходно закононарушение до 3 години отнемане от независимост.

В същото време стана ясно, че възпитателката Нели Кафеджиева, арестувана след клиповете с принуждение, към този момент е на независимост. Жената е пусната от ареста нощес. 

Прокуратурата проверява случая, срокът за привършване на следствието е два месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР